Musiikkiterapia

Musiikkiterapia on Kelan kuntoutusta, johon haetaan lääkärin todistuksen ja kuntoutussuunnitelman sekä oman hakemuksen kautta. Sinulla ei tarvitse olla musiikin opintoja, sillä musiikkiterapia on terapiaa, jossa musiikki toimii työvälineenä. Minulla on musiikkiterapeutin ammattikoulutus (2008) Eino Roiha -instituutti, Jyväskylä. Musiikki on ollut lähellä sydäntäni lapsesta asti, silloin lauloin läksyjä ulkona. 16-v:na veli osti minulle Turussa akustisen kitaran, jota harjoittelin soittamaan Turun Konservatoriossa. Soitan klassista kitaraa ja sen jälkeen olen opetellut soittamaan kitaralla säestystä. Olen käynyt myös piano- ja rumputunneilla. Minulla on oma työhuone kotona, mutta pääasiassa liikun asiakkaan luokse.

Nuotti-valmennus

Teen myös Kelan palveluntuottajana Nuotti-valmennusta, joka on 16-29 -vuotiaiden nuorten ammatillista kuntoutusta. Nuottiin pystyy hakeutumaan itse tai jonkun suosituksesta. Kelan ratkaisuasiantuntija haastattelee sinut ja tekee päätöksen. Nuotti on tarkoitettu opintojen tai työelämän ulkopuolella olevalle nuorelle, joka etsii elämänsä suuntaa ja tarvitsee tukea oman alan löytämiseen.

Taustakoulutukseni on sote-alan koulutus psykiatrinen sairaanhoitaja. Olen myös terveydenhuollon maisteri (TTM 2002), suuntautumisena opettaminen. Ja Taiteen Tutkimuksen maisterin paperit minulla on myös (HY). Tutkintoaineita olivat Kotimainen kirjallisuus, kulttuurihistoria ja teoreettinen filosofia. Tutkin runoutta.

Olen kiinnostunut ihmisestä ja taiteesta. Ja miten nämä kaksi asiaa yhdistyivät lopulta elämässäni? Musiikkiterapiassa ja Nuotti-valmennuksessa pääsen tukemaan lapsia ja nuoria sekä aikuisia elämän siirtymävaiheissa. Ja antamaan tulevaisuuden uskoa, että jokaisella on mahdollisuus löytää oma polku.

Mitä on musiikkiterapia?

Musiikkiterapia on kuntoutusmuoto, jossa yhteistoiminnallisesti toteutetaan asiakkaan kuntoutumiselle asetettuja tavoitteita. Musiikkiterapiaan on mahdollista hakea maksusitoumusta Kelan kautta, jolloin tarvitset lääkärin lähetteen ja oman hakemuksen. Kuntoutuspsykoterapia, vaativa lääkinnällinen kuntoutus, musiikkiterapeuttien palvelutuottajahaku http://www.kela.fi Mahdollista on myös tehdä sopimus suoraan musiikkiterapeutin kanssa tai hakea maksusitoumusta kunnan sosiaalitoimelta.

Olen laaja-alainen musiikkiterapeutti, jolla on peruskoulutuksena psykiatrisen sairaanhoitajan tutkinto. Musiikkiterapia-opinnot olen suorittanut Eino Roiha -instituutissa ja Jyväskylä yliopiston Musiikin laitoksella. Olen opiskellut klassista kitaraa Turun Konservatoriossa ja Kuopion Musiikkiopistossa. Minulla on useita erilaisia akustisia ja puoliakustisia kitaroita, sähkökitara vahvistimineen, dzembre-rumpuja, cajon-rumpu, kantele, ukulele, sähköurkuja, akustinen piano, sähköpiano, rytmisoittimia. Näillä kaikilla on mahdollista soittaa ja säestää lauluja tai luoda omaa musiikkia. Mahdollista on myös tuoda musiikkiterapiaan omia soittimia ja tuottaa musiikkia niillä.

Käytän musiikkiterapiassa monenlaisia luovia menetelmiä ja olen neuropsykiatrinen valmentaja, jolla on takataskussa joitain käytännöllisiä keinoja, millä on mahdollista vahvistaa asiakkaan voimavaroja ja itsetuntoa. Minulla on pitkä työkokemus psykiatrisen avohoidon sairaanhoitajan työstä ja noin kolmen vuoden kokemus musiikkiterapeutin työstä.

Musiikkiterapia on prosessi, jossa muodostetaan luottamuksellinen terapiasuhde asiakkaan kanssa. Musiikkiterapiassa musiikin eri ominaisuuksia käytetään terapian välineinä. Musiikkiterapiassa on mahdollista soittaa ja laulaa sekä tehdä sävellyksiä ja lauluja nuotein tai kuvionuottien avulla. Musiikkiterpiassa on mahdollista improvisoida hetkellisen tunteen inspiroimana ja tuoda omaa mielimusiikkia esille työstettäväksi.

Musiikkiterapia auttaa rentoutumaan, rauhoittumaan ja tuottaa mielikuvia, joita on mahdollista työstää puhumalla. Musiikkiterapiassa on mahdollista tunnistaa ajatuksia ja tunteita sekä antaa itselleen mahdollisuus käsitellä sellaista, mille ei ole sanoja. Siten puhuminen ei ole välttämätöntä tai yhteinen kieli on mahdollista saavuttaa musiikin välityksellä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *